Санданчани се завърнаха с 3 бронзови медала от 8-мо Шотокан Европейско Първенство

С много игри и забавления в Сандански бе отбелязан Денят на Земята
April 20, 2018
Кола се самозапали в движение в гр. Петрич
April 20, 2018

От 13-ти до 15-ти април 2018 г. в гр. Даброва Горнича, Р. Полша се проведе 8-мо Шотокан Европейско Първенство и 8-ма Шотокан Кохай Купа на SKDUN (Шотокан Карате-До на Обединените Нации). На състезанието присъстваха 30 европейски държави с над 1200 състезатели.

Българските национални отбори в Кохай купата и в Европейското първенство се представиха блестящо, като в крайното класиране по медали България се класира на 2-ро място в Кохай купата и на 3-то място в Европейското Първенство по Шотокан Карате-До.

„Клубът за Източни Бойни Изкуства Спартак”, гр. Сандански участва с 3-ма състезатели в 8-ма SKDUN Шотокан Кохай Купа, като във възрастовата група на деца старша – Захара Сиракова се класира 3-та в спортна дисциплина Кумите санбон индивидуално.Другата състезателка на КИБИ „Спартак” – Лидия Златкова беше принудена, поради контузия да прекрати състезанието в същата състезателна дисциплина, но успя да участва във финалите на състезателна дисциплина Ката. Най-малкия състезател – Слави Сираков дебютира на първото си голямо международно състезание , но липсата на опит изигра своята роля и той не успя да влезе в призовото класиране на своята възрастова група.

На Европейското Първенство по Шотокан Карате-До двамата ни състезатели се представиха много добре , като в състезателна дисциплина Кумите индивидуално и двамата се класираха в десетката , а в състезателна дисциплина Кумите отборно кадети – Димитър Михов завоюва бронзовия медал. В същата дисциплина, но при девойките с бронз се окичи и Атина Трендафилова.

Още едно участие на Европейското Първенство по Шотокан Карате-До регистрира КИБИ „Спар- так”, но там като международен съдия се изяви треньора на санданските каратеки – Костадин Чепандов.

Leave a Reply

Your email address will not be published.