Санданчани получиха безплатни компостери

Съветниците в Благоевград отпуснаха 350 000 лв. за ОФК „Пирин”
October 27, 2017
Кметът на Кресна – Николай Георгиев грабна приза „Кмет на гражданите”
October 27, 2017

На 27 октомври 2017 г. /петък/ в Заседателната зала на Общински съвет – Сандански се проведе Общински информационен ден на компостирането.

Събитието се проведе в рамките на изпълнението на проект „Компостирай – насочени към природосъобразния начин на живот” по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония 2014 – 2020 г. изпълняван от Сдружението на югозападните общини (СЮЗО) в партньорство с 14 български общини от региона.

СЮЗО ще предостави 400 компостера за домашна употреба на жители на следните общини: Банско, Белица, Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Кресна, Петрич, Разлог, Сандански, Сатовча, Симитли, Струмяни, Хаджидимово, Бобошево,  Кочериново, Рила, Трекляно.

Целта на проекта е да повиши обществената информираност за опазването на околната среда и природните ресурси, преработвайки органичните отпадъци в органична тор/компост/  в трансграничния регион.

Всички присъстващи се запознаха накратко с процеса на компостиране, като един от най-естествените начини за природосъобразно преработване на органични отпадъци.

Leave a Reply

Your email address will not be published.