С редица прояви Петрич ще отбележи Деня на българската община

„Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява“ иде
October 10, 2017
92-годишна жена “дари” 2150 лв. на измамници
October 11, 2017

Община Петрич ще отбележи Деня на българската община с редица прояви, информираха от пресцентърът на общинската администрация в града.

Тази година инициативата за отбелязването на Деня на българската община – 12.10. е съвместна – на Областна администрация Благоевград и на Общинска администрация Петрич.

В първата си част проявите ще преминат под мотото „Българската община – европейски мост към бъдещето”. Програмата, която започва в 11.00 часа в заседателната зала на Община Петрич включва презентация на тема „10 години България в Европейския съюз”, която ще направи областният управител Бисер Михайлов.

Веднага след нея ще бъде излъчена мултимедийна презентация на тема „10 години в Европейски съюз – възможности и предизвикателства за община Петрич”, подготвена от специалисти на Общинска администрация Петрич.

Младите хора ще се включат с мултимедийна презентация на тема „Какво дава Европейският съюз на младежта” представена от Станислава Стефанова, ученичка в ПГ „Пейо Яворов”гр. Петрич.

От 12.00 часа на 12 октомври на градския площад в Петрич продължава честването за Деня на българската община под мотото „Петрич – единство на традиция и модерност в Европейското семейство”.

Ще бъдат представени творби на местни художници, кулинарна изложба на традиционни ястия, дегустация на вина и месни продукти, произвеждани в община Петрич.

Успоредно с тях на сцената ще се изявят младежки състави и групи от град Петрич.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *