Румяна Арнаудова разкри какви пари е прибирал шефът на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов

Слави Трифонов дава цялата печалба от концерта в Лондон на децата с увреждания
May 22, 2018
Последни разкрития за мелето с автобус на “Тракия”! Почти всички хора са спели, но чули силен тропот и трясък…
May 23, 2018

Имаме информация, че таксата за бърза регистрация и за специални номера е била твърда. Сумата, която е трябвало да се заплати на държавата за такъв номер, е била завишавана от посредници с около 100-200 лева. На практика част тази горница – 50-100 лева е отивала към началника на КАТ-Благоевград Д. Стоицов. Това каза в сутрешния блок на БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод арестите в КАТ-Благоевград.

Сигналът за корупционната схема е получен в началото на годината. Образувано е досъдебно производство за подкупи. Подкупите са в неголям размер, но са получавани достатъчно често в рамките на месеца. Следствените действия се осъществяват от следователи от Националната следствена служба, добави тя.

При претърсвания вчера в кабинета на началника на КАТ-Благоевград, в касата са открити 5300 лева, за които се смята, че са част от подкупите. В касата е открит и незаконен пистолет “Макаров”. Много пари са открити и в офисите на фирмите-регистратори, уточни Арнаудова.

По думите й в схемата са участвали най-малко три лица – началникът на сектор “Пътна полиция” и двама регистратори – фирми, които опосредяват услугата.

Към този час са задържани четири лица, очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения. Считаме, че става въпрос за съизвършителство, засега нямаме доказателства за организирана престъпна група. Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение “задържане под стража”, каза още Румяна Арнаудова.

Leave a Reply

Your email address will not be published.