Референдума на Слави вече има дата

Поздравителен адрес от д-р Атанас Камбитов по повод Успение на Пресвета Богородица
August 15, 2016
Тодор Йосифов от Кресна спечели от играта „Втори ТОТО шанс”
August 16, 2016

Референдумът на телевизионния водещ Слави Трифонов ще се проведе на 6 ноември заедно с президентските избори. Това стана ясно, след като президентът Росен Плевнелиев издаде указ за провеждане на национален референдум, съобщиха от неговия прессекретариат.

Въпросите за националното допитване са: „Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?“, „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?“ и „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?“.

Референдумът бе иницииран от екипа на слави Трифонов с 6 въпроса, но с решение на Конституционния съд три от тях бяха определени за противоконституционни и отпаднаха.

„Ранното определяне на датата за националния референдум ще даде възможност на държавните органи и политическите партии да участват в подготовката и организацията на националния референдум, а гражданите – да направят информиран избор”, убеден е държавният глава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *