Работилница за приложни изкуства кани творци от региона

Заловиха „Лепачи на плакати” петнящи името на кандидат-депутат от БСП
March 14, 2017
Кампания „Неразказани предания и легенди за моя роден край“ стартира в Сандански
March 14, 2017

Съвместно с ученици ще бъде изработена пролетна украса на град Сандански

 

Уважаеми творци,

В съвременния свят изкуството е не само начин за предаване на информация, то има и изключителна роля за възпитанието на човека. Всички ние знаем, че развитието на естетическите и творчески възможности на децата е важно за усъвършенстването на личността. В тази връзка, целенасоченото естетическо възпитание е наше задължение и отговорност.

По повод предстоящите Великденски празници и Празника на моя град, ви каним да вземете участие в организираната от Община Сандански „Работилничка за приложни изкуства – Еко Арт Идея“.

Целта ни е в рамките на няколко дни да запознаем учениците с тайните на приложното изкуство и съвместно да изработим пролетната украса на гр. Сандански.

Като първо издание на работилничката, поставяме акцента върху художествено-естетическата дейност като възпитаваща децата в грижа за околната среда. С много творчески заряд, смятаните за отпадъци, например, пластмасови бутилки могат да се превърнат в цветна градина.

В тази връзка, имаме нужда от Вашето съдействие и творческа подкрепа. Нека в периода от 3 до 7 април, по време на работилничката „Еко Арт Идея“ да вдъхновим детското въображение и да провокираме пролетното настроение на гражданите и гостите на града. Нека покажем и популяризираме и Вашето творчество, с което се надяваме, че все повече млади хора ще обърнат поглед към красивото и стойностното в живота.

Надяваме се, че ще се включите в нашата инициатива. Разчитаме на вашите творчески идеи и съдействие за реализирането на същите, съвместно с учениците.

Молим, всеки желаещ да подкрепи инициативата, да се свърже с нас до 17.03 (петък), за да бъде организирана предварителна среща, на която да обменим идеи и да съставим предварителен график на занятията и разпределение на учениците.

За контакти и допълнителна информация:

Петя Костадинова

Мл. експерт „Култура и туризъм“

Тел.: 0882050169

Leave a Reply

Your email address will not be published.