Яне Петков скача и в Дунава в чувал

Илия Марков вдигна агнето на събора в с. Поленица
July 20, 2017
„Опел“ блъсна 54-годишна благоевградчанка на пешеходна пътека
July 21, 2017

Фамозният Яне Петков, известен най-вече с прозвището си Човека амфибия, е на път отново да смае цяла България.

На 29 юли той ще направи опит да преплува река Дунав в акваторията на град Свищов със завързани ръце и крака, напъхан в чувал.

Чудатото действие е във връзка с традиционното преплуване на река Дунав, което се организира от община Свищов.

Специално за BGswim.com Яне Петков заяви следното: “Никога досега не съм плувал в Дунава и най-големият проблем ще бъде силното течение, което ще трябва да преодолея само с усилията на моето тяло. Надявам се да успея, макар и да имам леки притеснения.”

Очаква се на 29 юли десетки смелчаци от цялата страна да преплуват могъщата река. В началото те ще бъдат закарани с катер до румънския бряг откъдето ще стартират и ще финишират в посока към българския бряг.

Гости на юбилейното мероприятие, което тази година ще бъде 60-то по ред без прекъсване, ще бъдат представители на общинското ръководство на гр. Свищов и журналисти от регионалните и националните медии.

В Свищов Човека Амфибия ще бъде придружен от около десетина плувци от града кръстен на царот на Пирин, които също така ще се пробват да преплуват величествения Дунав.

Между тях ще бъде и Костадин Станоев – общински съветник от Сандански, който е председател и на Национален съюз “Спорт и сигурност”. Станоев подпомага Яне Петков в неговите начинания за установяване на рекорди за книгата на Гинес.

Припомняме, че в Деня на Съединението на България миналата година, Яне Петков преплува в стандартен олимпийски 50-метров басейн 1050 метра за 72 минути със завързани ръце и крака, напъхан в чувал. Рекордът на плувеца от Сандански остана обаче само неофициален, тъй като той и екипът му не успяха своевременно да платят таксата и човек на Гинес не присъства на басейна в село Чучулигово (община Петрич).  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *