Пускат предсрочно АМ Струма между Кресна и Сандански

Кмет, депутат и внук играха празнично хоро на Коледа в Симитли
December 27, 2017
Вихрен ще мери сили с ЦСКА – София в първата си контрола
December 27, 2017

Над 50 хил. тона асфалт са положени досега на АМ „Струма“ в участъка между Кресна и Сандански.

Изпълнението на 24-километровия участък – лот 3.3, от автомагистралата върви с много добра организация на работата, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ако няма непредвидени метеорологични обстоятелства отсечката ще бъде завършена в края на 2018 г., което е половин година по-рано от срока по договор. Напредва работата по големите съоръжения.

Готови са 90% от водостоците и 70 на сто от подпорните стени. В участъка между Кресна и Сандански има 2 пътни възела – п. в. „Струмяни“ и п. в. „Сандански“, 25 големи съоръжения – мостове над реките Струма, Злинска, Градешка, Потока, Речичка, Санданска Бистрица, Лешничка, надлез над ж. п. линията София – Кулата, 9 селскостопански подлези и надлези, 4 площадки за отдих, на които ще има и тоалетни, и т. н. За първи път в проект за строителството на автомагистрален участък е предвидено и изграждането на „Интелигентни транспортни системи”.

Те включват станции за броене и управление на трафика, видео наблюдение, за измерване на теглото на превозните средства и за метеорологично наблюдение. Участъкът от Кресна до Сандански – лот 3.3 от км 397+000 до км 420+624, е част от проекта: АМ „Струма“ – лот 3.1, лот 3.3 и тунел „Железница“.

Той се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published.