ПРОТЕСТ! Служителите на затвори и арести в България се вдигат на протест

Откраднаха врати и прозорци от гробищен парк в Сандански
January 29, 2018
Петричка група грабна награда на публиката в Перник
January 29, 2018

Служителите на затвори и арести в България излизат на протест за пореден път с искане за достойни трудови възнаграждения и по-добри условия на труд.

Навръх професионалния си празник – 29 януари, работещите в затворите и арестите ведно с охраняващите съдебните сгради и магистратите в България, ще протестират за пореден път със събрания на открито в защита на своите искания пред сградите на затворите в цялата страна. В София протестът ще започне в 7.30 часа пред входа на Софийски районен съд и ще продължи от 9.30 часа пред сградата на ГД “Изпълнение на наказанията”.

Протестни демонстрации ще има във Варна, в Бургас, в Пловдив, в Ловеч, в Сливен, в Пазарджик, в Стара Загора, в Бобов дол, във Враца, в Белене и в Бойчиновци. Протестната кампания ще продължи по време на българското председателство на Съвета на Европа под надслов „Европа й за нас“. Надзирателите ще вдигнат протест и на 31-и януари пред Съдебната палата в София и пред съдилищата в големите областни градове.

В зависимост от поведението на институциите, акцията на Сдружение „Синдикат на служителите в затворите в България“ ще продължи и в следващите месеци с флашмоб изпълнения и протести на различни места в София в т.ч. и по време на посещенията на министрите на правосъдието от Европейския съюз. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *