Продължават текущите ремонти по уличната пътна мрежа в Сандански

„BG MUSIC FESTIVAL“ пристига в Сандански през 2017г.
December 6, 2016
Отмениха наредба за “Синя зона” в Петрич
December 9, 2016

От няколко дни на основния пътен възел в Сандански бул. „Свобода“ и ул. „Георги Казепов“ текат строително-монтажни дейности за реконструкция и разширение на пътната инфраструктура.

В района на пощата и Дома на културата пътното платно бе разширено с цел по-голяма проходимост на кръстовището и намаляване на трафика.

След приключване на ремонтните дейности по пътно-транспортната мрежа, бяха реконструирани и тротоарните пешеходни площи. Пред сградата на Пощата бяха засадени 7 вечнозелени двуцветни магнолии.

На основание писмо № 70-00-705/07.10.2016 г. на ЧЕЗ Разпределение България АД бе констатиран сериозен проблем със състоянието на кабелите, захранващи с електрическа енергия сградата на Поликлиниката. Директно са прекъснати подземните кабели. По тази причина здравното заведение може във всеки един момент да остане без електрическо захранване. Това ще доведе до спиране на работата на лекарските кабинети и ще затрудни достъпа до здравно обслужване.

Община Сандански не бе планувала работата по инфраструктурата пред поликлиниката, но на основание полученото писмо се налага мярката по премахване на чинарите. Община Сандански изразява своята категорична позиция и желание за залесяване на дървета, а не за тяхното отстраняване.

На мястото на отстранените дървета ще бъдат засадени магнолии.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.