Повишават сигурността по пътищата в Благоевград

Обявиха грипна епидемия в Благоевград
January 19, 2018
Волейболистите от Сандански победиха на светло
January 20, 2018

Комисия по безопасност на движението към Община Благоевград набеляза редица мерки за повишаване сигурността на всички участници в движението.

По време на свое заседание Комисията взе решение да бъде положена пътна маркировка на пътя от Благоевград към летовище „Бодрост“. Ще бъдат поставени анти-паркинг тела на пътния възел между бул. „Пейо Яворов“ и бул. „Св. Димитър Солунски“.

Комисията реши още да бъде положена и напречна пътна маркировка на кръстовището на бул. „Пейо Яворов“, до „Стилдом“ и кръстовището на ул. „Броди“ с ул. „Яне Сандански“ съгласно ПИПСМР.

Бе взето решение да се извърши обход на всички пешеходни пътеки съвместно с представители на Сектор „Пътна полиция“. Ще бъде извършен допълнителен оглед на останалата част от пешеходните пътеки и ще се прецени необходимостта от допълнителното им осветяване.

Членовете на комисията заседаваха и разгледаха въпроси, постъпили от граждани под формата на горещи сигнали, имейли или входирани в Деловодството на Общината молби и жалби.

Община Благоевград разработва проект за изграждане на цялостно видеонаблюдение на Благоевград.

Община Благоевград апелира за внимание от страна както на водачите на превозни средства, така и на пешеходците. Нека всички спазват правилата за движение по пътищата, спазват ограниченията, за да бъдат избегнати инциденти с фатален край.

Leave a Reply

Your email address will not be published.