Повече от 20 000 зрители събра площадът в Банско

Незрящо семейство от Благоевград си имат здраво бебе
September 3, 2017
Септември Симитли вкара 4 на Беласица Петрич
September 3, 2017

Повече от 20 000 зрители събра гостоприемният площад в Банско за втората вечер на Банско Балкан Фест. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско. 

Голямата звезда на сръбската музикална сцена, Драгана Миркович, направи двучасов вълнуващ концерт за своите фенове в България, изпълнявайки любимите на хиляди фенове хитове като Poslednje veče“, „Mili mili“, „Od milion jedan“, „Lepi moj“ и много други. Фолк дивата се раздаде напълно за публиката, като слезе при нея и пя заедно с хората.

Тя изпълни повече от 10 биса с любими песни от богатия й репертоар, преди да благодари за любовта на събралото се огромно множество.
Злата Джуркович бе другото име във фестивалната листа.

Красивата изпълнителка демонстрира удивителен плътен тембър и успя да подгрее публиката по неповторим начин.

Черешката на тортата бе уникалното й изпълнение на “Simply the best” на дивата Тина Търнър, с което заслужи шумното одобрение на публиката.

По време на двете фестивални вечери самодейните състави към Читалище “Никола Вапцаров” в Банско също показаха висока класа и достойно присъствие редом до най-големите звезди на Балканите. Фолклорна група „Банскалии“ с ръководител Димитър Касапинов и танцова формация „Пиринско настроение“ с хореограф Десислава Баханова, „Бански старчета – младежи“ с ръководител Атанас Янчовичин и танцова формация „Бански фукли“ с хореограф Райна Асева, пресъздадоха по своя неповторим начин магията на местния фолклор.

Фестивалът бе последния щрих в многообразната лятна културна програма на община Банско, стремяща се да удовлетвори широка гама от вкусове и да създаде добри традиции за силен летен сезон в планинския курорт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *