Полицията в Петрич конфискува реплики на запазени търговски марки

Тази нощ горя лек автомобил “Опел Зафира” в центъра на Благоевград
May 18, 2018
Тежка катастрофа край Сандански, трима тежко ранени
May 19, 2018

Акция по линия на противодействие на разпространението на стоки, носещи запазени търговски марки без разрешение на правоносителя им, е проведена на 17.05.2018г. на територията на гр.Петрич.

От полицейски служители на РУ-Петрич и сектор „ПИП“ при ОДМВР-Благоевград е извършена проверка на магазин за спортни стоки, като са намерени и иззети около 69 артикула с поставени марки „ADIDAS“, „NIKE“ и  „CONVERSE“.

Припомняме, че на 09.05.2018г. в гр.Петрич, е проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на стоки, носещи запазени търговски марки,  без разрешението на правоносителите.

Проверени бяха търговски обекти за продажба на дрехи, като са намерени и иззети около 55 бр. спортни стоки /екипи, блузи, шапки и къси панталони/, носещи марките„ADIDAS“ и „NIKE“ и около 22 чифта маратонки, носещи марката „NIKE”.

Само преди три дни подобна акция бе проведена на територията на гр. Сандански.

Проверени бяхаа търговски обекти, като в един от тях са намерени и иззети около 346 артикула, а във втори около 153 артикула с поставени марки „ADIDAS“, „NIKE“ и „CONVERSE“.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *