Поетът Борислав Владиков стана почетен гост на община Симитли

Иван Димитров ще представи новата си книга „Силата на думите“
November 17, 2017
50 лева глоба за шофьорите, чийто автомобили не са оборудвани със зимни гуми
November 17, 2017

На поетична вечер симитличани се запознаха с творчеството на големия поет, публицист, драматург и общественик Борислав Владиков. Силно свързан с град Симитли, Владиков представи пред публиката на Симитли и любителите на литературата своите книги. Връзката му със Симитли се затвърждава в периода 1959- 1962-ра година, когато е преподавател по Български език и литература в гимназията в града.

Точно поради тази причина по инициатива на кмета на община Симитли Апостол Апостолов се организира едно „Завръщане към миналото“, каквото бе и мотото на срещата. Колеги и приятели дойдоха вчера вечерта да уважат и послушат прекрасното творчество на Владиков в читалище „Св.Климент Охридски“ в Симитли.

Ученици на поета слушаха в захлас стиховете, които той създава на достойната възраст, на която е вече и се радваха на постиженията му. Специална изненада стихове и музика от СИП „Творческо писане“ към СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ Симитли бяха подготвили учениците и умилиха поета със своето творчество.

От името на кмета на община Симитли Апостол Апостолов на Владиков бе връчен почетен знак „Почетен гост на община Симитли“, който се дава на най- скъпите гости на Симитли, какъвто е и автора за общината. „Този знак даваме на хората, чийто път е преминал през Симитли и са оставили дълбока диря в живота тук, които винаги са добре дошли при нас“, заяви заместник – кметът на община Симитли Евгения Георгиева, която подари знака на поета. Тя подари кръщелното свидетелство на по- малката дъщеря на Владиков и съпругата му, която е родена в Симитли, в момента живее в Канада, а вече има и оригинал на кръщелно.

Големият симитличанин и приятел на Владиков Николай Кимчев рецитира едно от любимите си стихотворения „Македонска песен“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.