Петрич ще отбележи 145-годишнината от обесването на Васил Левски с 400 факли

ИСТОРИЧЕСКО! Гърци и македонци в братска прегръдка за снимка в Сандански
February 18, 2018
Къде са общинските съветници от Сандански на днешната дата?
February 19, 2018

С уроци по родолюбие в училищата, награждаване в конкурса „Левски – пример за вяра и вдъхновение”, организиран от Общински детски комплекс, експозиция в библиотеката на НЧ „Братя Миладинови-1914”, както и изложба в централна зала на Историческия музей, община Петрич отдава почит към живота и делото на Апостола на свободата.

Кулминацията в отбелязване на 145-годишнината от обесването на Левски ще бъде на 19.02. , понеделник, когато от 18.15 ч. започва факелно шествие. Тази година за шествието са осигурени 400 факли. То ще тръгне от градския площад и ще спре пред паметник „Народни будители”. За първи път, освен училища, институции, неправителствени организации и граждани на Петрич, във факелното шествие ще се включат и граждани на общините Сандански, Разлог, Симитли, Струмяни и Кресна. Поетичен рецитал, откъс от авторския спектакъл „Робът се бори за свобода, а свободният за съвършенство” на ТА „Гайтан” и полагане на цветя и венци са включени в програмата пред паметник „Народни будители”. Надсловът на програмата е „Помним те, Апостоле”.

Община Петрич кани всички граждани да се присъединят към организираните прояви и заслужено да уважат делото на Васил Левски, защото с личния пример вдъхновяваме и възпитаваме!

Leave a Reply

Your email address will not be published.