Патриарх Неофит е в отлично състояние

Интензивен е трафикът за ТИР-ове на ГКПП Кулата
April 19, 2018
Доктори спасиха зрението на ранената полицайка от вчерашното дерби
April 19, 2018

Като отлично определиха състоянието на българския патриарх Неофит, който вчера бе преведен в болница “Аджибадем Сити Клиник Токуда”, лекуващите го медици.

Негово светейшество е бил настанен в кардиологията на лечебното заведение заради обостряне на хронични заболявания. Състоянието му преди ден е граничело с критичност, заради на което на духовника са оказани най-високи степени на лечение и диагностика.

Според лекарите заболяванията, заради които се наложило болничното лечение на патриарх Неофит, са типични за възрастовата група, в която той се намира.

“Направена е първична оценка и е преценено, че състоянието му е в критичност. Затова е приведен в най-високата степен на лечение – реанимация, при което екипи на реанимацията, включително консултанти по неврология, кардиология и образна диагностика осъществиха план на изследване. Предприеха действия и в резултат на това са възстановени съответните нарушения”, каза един от най-добрите анестезиолози у нас проф. Николай Младенов.

От днес започва активната рехабилитация на Негово светейшество, предстои консилиум от медици да вземе решение в кои отделения и клиники да се осъществява тя. “На следващ етап ще се прецени дали да се приведе в Кардиологията или Неврологията – отделения с по-ниска степен на интензивоност”, каза още проф, Младенов.

По негови думи тази сутрин патриархът е пожелал дори да пие кафе. От Синода на Българската православна църква призоваха всеки вярващ, който има желание, да се присъедини към духовенството в молитвата за пълното оздравяване на Негово светейшество.

Leave a Reply

Your email address will not be published.