Паркова техника за 60 хил. лв. бе осигурена за парк “Свети Врач”

Орлин Горанов ще бъде жури на BG Music Festival
June 7, 2017
Теди Кацарова – поредната изненада на BG Music Festival
June 7, 2017

Вчера, един от най-емблематичните и красиви паркове – парк „Свети Врач“ в Сандански се сдоби с паркова техника за 60 хил. лв.

По проект „Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма“ в партньорство с община Берово, Македония се предвижда и реновиране в градски парк „Свети Врач“ на скален кът с водопад, водна каскада и водни огледала, алпийски кът и пещера, скален кът с водопад до Летния театър и водни огледала пред къщичка сърничка.

Новата придобивка, с която ще се подържа парка ще облекчи дейността на отдел „Озеленяване“ и ще повиши качеството на тяхната работа.

От вчера „Озеленяване“ разполагат с трактор с висока производителност, трактор за експлоатация и поддръжка на неравен терен, моторизиран свредел за пробиване на дупки в почвата за засаждане на дървета и растения, пръскачка за пръскане на течност и гранули (за наливане за прецизно регулиране на концентрацията на разтвора на фураж), моторни ножици, дървесен градинарски нож, косачка, предназначена за професионална употреба при косене на големи зелени площи за отстраняване на плевели и рязане на дървесни култури, машина за миене под налягане за почистване на басейни, скални образувания и открити водни пътища, моторна резачка, средства за защита на работещите – работно облекло, очила, каски, ръкавици.

Проектът, който спечели община Сандански е от изключителна важност. Парк „Свети Врач“ е емблема на град Сандански от своето създаване. Общинското ръководство полага изключително големи грижи за неговото поддържане и развитие. За първи път звено „Озеленяване“ ще разполагат с модерна и нова техника, с която парк „Свети Врач“ ще запази своите челни позиции като един от най-красивите паркове в страната.

Общата стойност на проекта за община Сандански е 207 079, 58 E.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *