Общинският съветник Костадин Станоев подкрепя опит за рекорд на Гинес

Важно! Разчертаване на “Синя зона” на 14 февруари
February 13, 2017
Трифон Зарезан – денят на виното и веселието
February 14, 2017

На връх рожденият си ден, Костадин Станоев, който е зам. председател на ПГ РЗС в Сандански и Председател на сдружение с нестопанска цел „Национален Съюз „Спорт и Сигурност”,  обяви началото на нови каузи свързани с въвеждането на лекционни и практически курсове по мобилизационна подготовка, като превенция сред подрастващото поколение. Той приветства събралите се гости с тържествено слово, споделяйки какво предстои да реализира през настоящата година, като най-интересната част от всичко ще са две основни мероприятия, които предстоят това лято:

Едното е опит за поставяне рекорд на Гинес, който ще бъде направен от почетния член на сдружение Национален съюз „Спорт и Сигурност” Яне Петков, или по-известен сред жителите на слънчевия град като – човекът Амфибия. Той ще направи опит за поставяне рекорд на рекордите, който ще се състои в плувен басейн с вързани ръце, крака и поставен в чувал и отново вързан. Яне Петков направи подобно успешно постижение през лятото на 2016г. Когато преплува 1050м. за 1ч. и 12м.. Поради липсата на финансиране обаче и невъзможността да бъде осигурен съдия от Гинес, рекорда не бе официално зачетен. Тази година Национален съюз „Спорт и Сигурност” стартира кампания по набиране на сумата от 20 000лв., които са необходими за да бъде осигурен съдия, който да впише официално постижението като рекорд на Гинес.

За второто мероприятие Национален съюз „Спорт и Сигурност” ще бъде домакин на една от най-атрактивните дисциплини от състезанието бодигард. Дисциплината по съпровождане на ВИП лице и неутрализиране на нападател. Състезанието Бодигард се организира от Българска Бодигард Федерация и е част от нейния спортен календар за 2017г. Дисциплината по съпровождане на ВИП лице и неутрализиране на нападател ще се проведе в гр.Сандански по покана на председателя на сдружение „Национален Съюз  „Спорт и сигурност””, Костадин Станоев. Всички, които посетят мероприятието ще станат част от едно невероятно демонстрационно шоу.

Тук може да видите видео от състезанието Бодигард, а именно дисциплината съпровождане на ВИП лице и неотрализиране на нападател – https://www.youtube.com/watch?v=Bjj58nbAMK8

Leave a Reply

Your email address will not be published.