Община Сандански започва ремонт на част от улица „Рила“

Министър Зорница Русинова посети почиващите деца лишени от родителски грижа в Сандански
August 25, 2016
Община Сандански предостави възможност на деца от институции да посетят „Пирин фолк“
August 26, 2016

От понеделник -29.08.2016 г  в 07:30 ч. стартират строителните дейности на улица „Рила планина“ – от включването на ул. „Стефан Стамболов“ до разклона за улица „Родопа“.

В рамките на месец ще бъде подменена изцяло канализационната система, намираща се на 4 м. дълбочина /, два водопровода / на 1.5 м. дълбочина/,  в тротоарните части ще бъдат положени тръби за нуждите на ЧЕЗ, БТК и кабелните оператори / 90 см. дълбочина/. Ремонтните дейности включват и изграждане на допълнителна лента за пристрояване за включване в ул. „Стефан Стамболов“ за десен завой.

Докато текат ремонтните дейности се налагат следните промени в организацията на движението:

  • Улица „Рила“ се затваря за движение в участъка до включването към ул. „Родопа“;
  • Улица „Дядо Ильо Войвода“ остава двупосочна, но се забранява движението на тежкотоварни превозни средства, поради риск от задръстване;
  • Забранява се завой надясно от ул. „Стефан Стамболов“ към ул. „Дядо Ильо Войвода“
  • За достъп до кв. „Изгрев“ е осигурен обходен маршрут, който започва от ул. „Стефан Стамболов“ / излизайки от града след Казана в ляво/ и се свързва с ул. „Синаница“.

Община Сандански призовава гражданите, живеещи на ул. „Дядо Ильо Войвода“ да се съобразят с натовареността на улицата и да не паркират автомобилите си на пътното платно.

Община Сандански се извинява за неудобствата, които ще причинят на гражданското общество следствие затварянето на улицата, но предвид целите и очакваните резултати, моли всички шофьори за търпение и безопасно шофиране.

karta sand remont rila-stambolov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *