И общинарите простиха и поискаха прошка в Симитли

Днес е Сирни заговезни – Прошка
February 26, 2017
Кметът на Сандански поиска прошка от Борисов, целуна му ръка
February 26, 2017
Служителите на общинска администрация Симитли поискаха прошка от кмета Апостол Апостолов в седмицата на прошката. Вече няколко години традицията не се нарушава, като градоначалникът събира служителите на администрацията, за да поискат и да си дадат прошка взаимно.
Както традицията изисква всеки поиска прошка от  колеги и ръководство за огорченията и обидите, които волно или неволно им е причинил. В своя шеговит стил кметът Апостол Апостолов каза на всички, че прошка не дава на никого, но след това уточни, че и да имат прегрешения пред него, всички са простени.
На трапезата, подредена от дамската част на колектива, днес бе сложена питка, баница със сирене и позволените за празника храни. Дамите се бяха постарали да направят  вкусни питки, баници и сладкиши, с които всички се почерпиха.
Сирни Заговезни е наричан още Прошка. Това е празник на всеобщото опрощение, който винаги е седем седмици преди Великден. Прошки е! Простете на ближните, били те роднини, приятели или колеги. Нека добрината в сърцата ни надделява и никога не се поддаваме на негативни емоции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *