Oбщина Благоевград: Забранява се струпването на хора на открити места-паркове и градинки, и ползването на спортни и детски площадки

Дезинфекцират се откритите обществени площи със специализирана техника в Благоевград
March 19, 2020
Какво трябва да знаят бременните във връзка с разпространението на COVID-19 в България?
March 19, 2020

По заповед на кмета инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб в Община Благоевград, във връзка с усложняващата се епидемична обстановката, свързана с разпространението на коронавирус в страната, се забранява струпването на хора в парковете и градинките, както и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити места. Забранява се достъпът и ползването на детски и спортни площадки, на беседките и междублоковите пространства, както и дворовете на училища и детските градини. Мярката важи от днес, 19 март 2020г. Екипи от община Благоевград, ще следят за спазване на разпореждането. Всички домоуправители, съгласно заповед на кмета инж.Румен Томов от днес, 19 март 2020г, се задължават да предприемат действия за организиране на засилена дезинфекция на общите части на сградите.
Община Благоевград въвежда допълнителни противоепидемични мерки за овладяване на разпространението на коронавируса. Кметовете и кметски наместници на 21-те населени места на територията на община Благоевград са запознати с разпореждането на община Благоевград.
Уважаеми жители на община Благоевград, спазвайте ограниченията и препоръките на Министерство на здравеопазването.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *