Нови две телефонни измами са регистрирани в Благоевград

В Петрич ще почиват още два дни, на 11.01 на училище
January 8, 2017
И 11 януари неучебен ден за учениците в община Петрич
January 10, 2017

Нови две телефонни измами са регистрирани в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.

На територията на гр.Благоевград са регистрирани две телефонни измами. В случаите е използвана схемата, при която лице, представящо се за полицейски служител, съобщава на потърпевшите, че е необходимо тяхното съдействие при залавянето на телефонни измамници, като предоставят наличните си златни накити и пари. Жена на 76 години от гр.Благоевград е предала златни накити и сумата от около 1 000 лв. на непознато за нея лице, с което й е нанесена щета на приблизителна стойност около 3 800 лева. На 65-годишна жена от гр.Благоевград е нанесена щета на приблизителна стойност около 800 лева.

За случаите е уведомена РП-Благоевград. Образувани са досъдебни производства.

Припомняме, че три телефонни измами са регистрирани през почивните дни на територията на гр.Благоевград.

И в трите случая е използвана схемата, при която лице, представящо се за полицейски служител, съобщава на потърпевшите, че е необходимо тяхното съдействие при залавянето на телефонни измамници, като предоставят наличните си златни накити и пари.

Жена на 56 години от гр.Благоевград е предала златни накити с неустановен грамаж и сумата от около 1 700 лв., на 78-годишен мъж от гр.Благоевград е нанесена щета на приблизителна стойност около 5 000 лв., а 82-годишна жена от гр.Благоевград е предала на непознато за нея лице златни накити и сумата от около  800 лв., с което й е нанесена  щета на обща стойност около 2 800 лева. За случаите е уведомена РП-Благоевград. Образувани са досъдебни производства.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *