НОВА МОДА! Мистериозен газ, вдишван от балони, подлуди туристите в Слънчев бряг

Шофьорка блъсна и уби моторист в София
June 21, 2017
Тежък инцидент взе две жертви край Петрич
June 22, 2017

Туристи луднаха по мистериозен газ в Слънчев бряг. Химичното вещество се предлага в балони, които се зареждат от компактни розови флакончета с неустановен произход и съдържание и се рекламира като райски газ.

Курортът буквално е превзет от дилъри на “райски газ”. Търговците са дислоцирани по възловите алеи, създали са широка дистрибуторска мрежа, а стоката се предлага без никакъв контрол. Касови бележки също не се издават. В НАП – Бургас не е регистриран нито един търговец на райски газ. Казусът не е на дневен ред и в Българската агенция по безопасност на храните. Нито в Регионалната здравна инспекция. От МВР твърдят, че нямат сигнали за инциденти. Това по презумпция не налага и проверка на място.

Клиентите вдишват химичното съединение от балони. Те се зареждат от капсули под налягане. Цената между 5 и 10 лева за балон – в зависимост от големината.

Ефектът е мигновен. Вдишалите изпадат в екстаз, смеят се без видима причина, пеят, скачат, танцуват без музика и падат по улиците. Търговци твърдят, че газът е безвреден.Уверяват, че до момента инциденти не е имало. “Това не е медицинска газ, от който ти окапват зъбите”, каза пред наш репортер дистрибутор.

Иначе, в медицината, райският газ се използва при анестезиология. От краткото лого върху флакончето, става ясно, че производителят е от Австрия. Справка в интернет показа, че капсулите всъщност са консуматив, предлаган от фирма за гурме.

източник: dariknews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.