Нова асфалтова настилка за улици в селата Кавракирово и Михнево

Георги Каменаров повали глиган
November 15, 2017
Приютът за безстопанствени животни в с. Мощанец с ясен график за посещения на доброволци
November 15, 2017

Улиците, които се рехабилитират са общинска пътна мрежа и грижа за тяхното поддържане има Община Петрич. Дейностите, които се извършват са в посока цялостно благоустрояване, предвид тежкото състояние. За село Михнево е извършено фрезоване на съществуващата настилка на улицата, която е входно-изходна за селото, положен е нов асфалтов пласт и са почистени прилежащите тротоари. От години насам това практически е първият асфалт, който влиза в уличната мрежа на село Михнево.

За село Кавракирово нова асфалтова настилка се полага по главната улица започваща от стадиона , покрай площада до излизането на третокласния път с.Първомай – с. Старчево, който също беше изцяло благоустроен.

В село Кавракирово се подмени и водопровод около 500 м. , за да няма аварии, които да налагат разкопаване на новия асфалт. Освен това , където е било необходимо са повдигнати съществуващите улични шахти в двете села. Кметът на село Кавракирово Александър Треновски заяви, че поне от 35 години насам не помни да е полаган асфалт в селото.

„За 2017 година приключват ремонтите на пътната и подземната инфраструктура. Имаме подменени общи 6 000 метра водопровод в града и селата. Изкърпената и положена нова асфалтова настилка за годината възлиза на 13 хил кв. м. за града и 12 хил кв. м. за селата. Максимално бързо се стремим вече да ремонтираме участъците, разкопавани при аварии на водопроводната мрежа”, обобщи кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

Leave a Reply

Your email address will not be published.