Мойсей: Чест и удоволствие е да присъствам на BG Music Festival

Диона: Харесва ми, че хората в Сандански са готини и отзивчиви
May 18, 2018
Тази нощ горя лек автомобил “Опел Зафира” в центъра на Благоевград
May 18, 2018

 Moisey – (Мойсей Стойчев) е роден е на 4 септември 1991 г. в с. Рилци (Благоевград), в семейство на музиканти – дядо му е бил акордеонист, майка му свири на китара, а брат му – на ударни инструменти. Започва да свири на пиано в първи клас, а от пети се занимава с фолклорно пеене.

Заедно с Ангел Ковачев стават част от първия сезон на X Factor,  след който се превръщат в най-успешния мъжки дует на съвременната музикална сцена у нас.  Двамата оглавяват класациите и печелят няколко музикални . От 2015 г. Моисей е солов изпълнител, а в момента и се самопродуцира.  Той е един от участниците в категория “поп музика” във втория BG MUSIC FESTIVAL,който ще се проведе на 8 и 9 юни в гр. Сандански.

Какво те накара да започнеш да се занимаваш с музика?

Благодарение на родителите ми съм тръгнал в тази посока още от първи клас. Няколко години съм посещавал операта в Благоевград, изучавайки пиано и солфеж и от тогава –  преминавайки през много трудности и стилове, съм стигнал място и време, в което музиката ми може да достигне до по-голяма аудитория

Какви са ти целите за развитие?

Да се развивам постоянно в текстописане, продуциране, а ако след време вселената благоволи, може да се занимавам и със страничен бизнес, но пряко свързан с музиката.

Какво за теб значи “зелена светлина”?

Зелената светлина е онзи момент, в който животът те допуска до бляновете, по които така силно си копнял!

Разкажи ни най-щурото преживяване от детството…

За най-щуро преживяване мога да броя със сигурност едно страхотно начало на пролетната ваканция, когато бях ученик и когато си счупих ключицата и лежах на легло две седмици. Т’ва си е щуротийка, хаха!

Как си представяш фестивала в Сандански?

Добра възможност да представим това, което сме сътворили.  Добра възможност доста хора да дойдат и да напълним душите и ушите им с хубава музика и настроение.

Бил ли си до сега в гр. Сандански, ако не си какво си чувал за града?

Аз съм си от този край. Израствал съм в тази част на България и за мен ще бъде чест и удоволствие да присъствам там на 8 и 9 юни по такъв страхотен повод – вторият BG MUSIC FESTIVAL, в който участвам!

Leave a Reply

Your email address will not be published.