Министър Нанков: “Завършваме предсрочно АМ “Струма” от Кресна до Сандански, но не за сметка на качеството”

Министри откриват санирани сгради в Община Сандански
May 3, 2018
Катастрофа между ТИР и “Ауди” между Михнево и Кавракирово
May 3, 2018

От автомагистрала „Струма“ през тази година предсрочно ще завършим 24-те км от Кресна до Сандански с почти 8 месеца, но не за сметка на качеството. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на изслушването си в парламента за напредъка на приоритетните пътни проекти.

„За магистралата от Благоевград до Железница, почти 7 км, строителните дейности вървят изключително добре. Прекъснали сме ги в частта на откритото археологическо находище“, посочи той.

„Ще изчакаме мнението на експертите. Ще се съобразим, както досега, не само с екологията, но и с археологията“, изтъкна министърът. „За най-тежкият участък от АМ „Струма“- Кресненското дефиле тази година ще стартираме с тръжната процедура, ако Административният съд се произнесе в наша полза“, коментира Николай Нанков.

„Вървим по график, целта ни е през май 2019 година да стартираме реалното строителство“, обясни регионалният министър и уточни, че стойността на най- скъпата отсечка от магистралата заради тежкия терен е около 800 млн. лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published.