Микробус с деца катастрофира снощи в района на Велико Търново

Резултати и класиране 13 кръг в Б “ОФГ” – Струма
April 15, 2018
Кметът Кирил Котев посрещна чуждестранни делегати в Сандански
April 16, 2018

Микробус, превозващ деца, е катастрофирал късно в неделя вечерта в района на Велико Търново, съобщи БНР. Катастрофата между микробуса с шуменска регистрация и лек автомобил “Мазда”, е станала близо до село Добри дял. В микробуса са пътували 12 момичета от юношеския отбор на ФК “Олимпия”, сред които и възпитаници на СУ “Сава Доброплодни” в Шумен.

 Всички деца са откарани за преглед в МБАЛ ” Св. Иван Рилски”, Горна Оряховица. Прегледани са и са прибрани в Шумен.

Сигналът за инцидента е подаден в ОДМВР-Велико Търново, около 20:20 часа. Катастрофата е станала след разклона за село Добри дял, в непосредствена близост до товарния вход на военният завод “Аркус” – Лясковец.

Бусът се е преобърнал на главния път София – Варна, в района на военния завод в Лясковец след като е бил блъснат странично. Лекият автомобил, блъснал автобуса, е управляван от 20-годишен мъж от Горна Оряховица.

Шофьорът на леката кола започнал изпреварване, но не успял да се прибере в лентата си, и ударил калника на микробуса. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

Тя допълни, че по първоначална информация, няма сериозно пострадали деца при инцидента. Пътуването на момичетата, не е организирано от училището. Децата са прибрани в Шумен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *