Майки от Сандански готвят протест

Депутат ще свири срещата между Левски и Септември София
February 22, 2018
Танцьори от Петрич представят традициите ни в Пекин
February 22, 2018

Майки от Сандански нададоха вой срещу мизерните условия на детско отделение в болницата в курортната община.

Гневът им е провокиран, най – вече от усилено носещата се през последните дни мълва, че отделението ще бъде закрито, тъй като двете педиатърки в него изнемогват от работа и не могат да обслужват пациентите.

„Предлагам протест! И този,които докара нещата до тук да застане и да обясни пред всички,как така в 21век,в държава от ЕС,  в град с толкова висока раждаемост се закрива детско отделение! Време е да се събудим и да реагираме на всеки абсурд, защото докато има овце, ще има и вълци”!!!, възмущават се санданчани.

„Не е въпроса само да не го закрият, но и да има нормални условия. Септември се наложи да лежа с бебето ми в детско отделение 6 дни. Покъртителна история. Първо нямаше топла вода беше спряна за 5 дни. Та с бебчо всеки ден се прибирах да се къпем, понеже не ни позволиха да сме си у дома. Нямаше завивки. Нямаше отопление. Нямаше храноден за бебето. Вярно на 28дни беше вече на хумана и аз си я купувам, но е факт че няма. Един ден изпуснах нещо на пода и при изправянето си спуках главата в ръба на отворения прозорец. Познайте. Нямаха йод и марля, та ходих в друго отделение. Така, че жал ми е и за децата и за персонала”, обясни потърпевша майка.

„Ако в действителност отделението бъде закрито излизаме на протест, ще спим пред болницата и общината ако трябва, но ще ни чуят”, категорични са те.

Междувременно на сесия днес, съветниците в Сандански дебатираха положението на детското отдеение.

Кметът Кирил Котев увери, че до дни предстои среща с градоначалникът на Петрич Димитър Бръчков и шефът на болницата за да се търси решение на проблема.

„Не изключвам възможността лекари от Петрич да започнат работа в отделението”, заключи Кирил Котев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *