Майки от Коларово пропищяха: Така ли ни задържат с децата тук?

От утре започва полагането на асфалт по околовръстен път “Стефан Стамболов”
July 6, 2018
Андреа и Сашо Роман веселиха публиката през втората вечер на “Балканско веселие”
July 8, 2018

Притеснителен сигнал от група майки от петричкото село Коларово получихме в редакцията си днес. Младите жени са възмутени от невъзможността да отглеждат децата си в нормални и лесни условия в едно от иначе най-големите села в община Петрич. Публикуваме сигнала на коларовските майки без редакторска намеса:

„Здравейте, след дълго чудене решихме да пишем до медията Ви, тъй като отразявате проблемите на хората реално. Нашият проблем е един от най-големите и сериозните, защото затруднява процеса на отглеждане на децата ни, които са бъдещето. Живеем в село Коларово и всекидневно се сблъскваме с невъзможността да разходим децата си спокойно на чист въздух, поради ред причини.

Проблемите започват още с излизането от вратата на дома, някои от нас живеят на улици, на които и количка 4х4 да имаме, пак не можем да се справим с бутането и. Децата ни са мънички, някои – бебета и постоянното друсане не е препоръчително за положителното им физическо развитие.

Следващият проблем е липсата на детски площадки в селото. Къде да изведем децата си, къде да ги оставим да играят, сигурни, че при евентуално падане, последиците няма да бъдат сериозни? Имаме си алея – хубаво, но ако изобщо успеем да се доберем до нея, разхождането, още повече пък с дете, е мисия невъзможна. Високата и непочистена трева се е превърнала в дом за змии и гущери, а ако случайно решиш да пренебрегнеш всичко това и да разходиш детето си там привечер,  за да не е в големите горещини, осветление няма. Стълбове имаме, крушки – не!

Срам  за всички управляващи е положението ни тук. Не знаем кой носи отговорност за всичко това, но горещо молим да ни се даде възможност да гледам децата си спокойно, като в 21 век! И питаме: Така ли ще ни задържите тук?“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.