Лек автомобил горя снощи в Благоевград

“УВЕКС” остави цяло село без вода 5 дни
January 15, 2018
Лека катастрофа на кръстовище в Сандански
January 16, 2018

Лек автомобил пламна снощи в Благоевград. Сигналът е подаден към 20:07 часа от ул. “Шишман” в центъра на града.

Горящият двигателен на “Шкода-Фабия” собственост на д-р Николай Пиринчиев е загасен от екип на РС ПБЗН. Сигналът е подаден от мъж, който пушел на терасата на съседния блок. Часът на пламване на пожара в автомобила показва, че по-вероятно той е вследствие на техническа неизправност, отколкото на умишлен палеж.

Д-р Николай Пиринчиев работи от лятото на 2016 година в благоевградската болница. Той е ценен кадър, с клинична ординатура от специализираната болница по ортопедия в Горна баня. Потърсихме след инцидента потърпевшия лекар, който вчера беше на работното си място:

„Паркирах лекия си автомобил пред жилищния блок около 18,00 часа, след два часа ми се обади приятел и ми съобщи, че нещо става отвън с колата ми. Нямам обяснение за посегателството, на 43 г. съм, израснал съм в Благоевград. Това е моят роден град, учил съм в Първо ОУ и Математическата гимназия, тук са моите близки и приятели. Продължих образованието си в София, където завърших медицина и взех специалност, 9 години работех в Смолян. Завърнах се отново и започнах работа в МБАЛ – Благоевград през 2016 година, не съм имал проблеми, затова случилото се е необяснимо за мен. Тече разследване, не мога да коментирам, познавам съседите си и с тях съм в добри отношения. Нека служителите на реда да си свършат работата. Колата е залята отгоре, засегната е отвън, купето е спасено, благодарение на бързата реакция на огнеборците, които реагираха светкавично. По-скоро предполагам, че не е умишлено, не съм получавал  заплахи или закани”, каза д-р Пиринчиев.

От ръководния екип на МБАЛ – Благоевград поясниха, че д-р Пиринчиев е стриктен и уважаван специалист, който се ползва с добро име сред колеги и пациенти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *