Кухня за бедни отвори врати в благоевградския кв. „Грамада”

Майка с две деца изхвърча с колата си в река след челен удар на мост край Мелник
December 13, 2016
Сандански ще има спортна зала
December 14, 2016

В Благоевград отвори кухня за бедни, която се намира в кв. „Грамада“. Това каза за „Фокус“ Мариела Кючукова от Православен информационен център.

Тя е разположена в църквата „Св. Николай Летни”. Председател на настоятелството е енорийският свещеник отец Светослав Кючуков. От тази неделя църковното настоятелство предвижда към храма да заработи кухня за бедни. Тя ще предоставя топла храна  всяка неделя на предварително одобрени нуждаещи се хора. Те са около 50 души. Храната е изцяло от дарения, като всички дарители са пожелали да останат анонимни. Засега са осигурени хранителни продукти за два месеца, но със сигурност ще има още дарения, като организаторите се надяват освен с лични дарения на хората да се включат и големите хранителни магазини в града. Инициативата е съвместна на Сдружение „Движение Ние, жените“, Общинския съвет по наркотични вещества и черковното настоятелство.

„Всеки може да дари продукти за кухнята за бедни към храма  или да се включи с доброволен труд по примера на обичания св. Николай Мирликийски Чудотворец. Ако има желаещи, могат да се обадят на място в черквата или в Православния информационен център в Благоевград“, каза Кючукова.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!