Кран тип “щипка” извади откраднатия банкомат

Балканско веселие завърши с много положителни емоции
July 10, 2017
Вихрен стартира лятната си подготовка
July 10, 2017

Кран тип “щипка” извади откраднатия банкомат от крайпътен водосток, където крадците изпуснаха снощи при кражба от сградата на кметството и полицейския участък в Катунци.

Полицаите прибегнаха до услугите на случайни шофьори след няколко часа чакане да пристигне специализирана техника. Първият, който се отзовал, е шофьор на дърводобивна фирма.

Към 13:00 часа днес камион превозващ дърва с прикачен кран тип “щипка” съдейства при изваждането на банкомата от крайпътната канавка.

 Припомняме, че неизвестни засега трима крадци оборудвани с маски, джип и микробус завързали устройството с въже, издърпали го и влачили над 100 метра. За лош късмет на апашите въжето, с което е дърпана “малката банка” се скъсало и банкомата паднал в крайпътен водосток. Въпреки опитите да бъде издърпан крадците изоставили плячката и отпътували през прохода “Папаз чаир” в посока Гоце Делчев.

Откраднатият банкомат е бил монтиран на входа на сградата на кметството в Катунци, в която се помещава и полицейския участък на санданското село.

За кражбата е подаден сигнал около 04:00 часа от местни хора.

Все още не е ясно каква е била наличната в устройството сума.

Това е поредният банкомат, който е отскубан от крадци в Югозапада. Само преди месец бе откраднат банкомат в кюстендилското село Бобошево, а за година и половина крадци задигнаха банкомати в Гърмен, Банско, Дупница.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *