Коне умират след едномесечен глад и студ в Осогово!

Йордан Янчев с нов рекорд и златен медал
March 25, 2018
Таксиметров шофьор изнасили 15-годишно момиче
March 25, 2018

Табун коне е зарязан без храна и в еднометрови преспи високо в Осоговската планина, кюстендилско, алармират природозащитници, съобщава сайтът skrubnivesti.com.

Животните мрат от студ и глад буквално през минути, но ситуацията изглежда няма легално решение. Табунът си има собственик, но той нехае за животните.

 

От природозащитните организации не знаят към кого да се обърнат, за да евакуира  законно конете от ледения им гроб или поне да получат разрешение те да сторят това в рамките на закона.

У нас не функционира държавна структура, която да се притичва на помощ на бедстващи животни, въпреки несекващите  приказки за “ Зоополиция“.  За нея всички са чували, но никой не я е виждал да работи на практика.

Въпреки наличието на законова  база, при случаи на проявена жестокост към животно граждани и организации все още предпочитат да търсят съдействие от медиите, разчитайки, че гласността ще помогне за по-ефективното решаване на въпроса или ще предотврати порочни практики, като рушвети, подкупи и шуробаджанащина.

В случай, че някой приеме съдбата на конете присърце : намират се на високо в Осоговската планина, Кюстендилско.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *