Кметът Котев откри обновения физкултурен салон на ЗПГ “Климент Тимирязев”

Славия привлече Илиян Мицански
September 27, 2018
Кметът Кирил Котев откри кампанията „10 причини да остана в моя град Сандански“
September 28, 2018

Днес, с водосвет и благопожелания за здраве и просперитет, кметът на община Сандански – Кирил Котев официално откри реновираната и обновена сграда на Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в град Сандански.

В препълнения с учители и ученици двор на обновеното училище, и в присъствието на ръководството на Община Сандански, Асим Адемов – евродепутат, Георги Георгиев – Председател на Общински съвет – Сандански, Църковно настоятелство, град Сандански, Емил Терзийски – Директор на ЗПГ „Климент Тимирязев“ и гости, се проведе церемонията по официалното откриване на поредния реновиран обект на община Сандански по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

След успешното приключване на проекта „Реконструкция и модернизация на ЗПГ „Климент Тимирязев“ модернизираната сграда на красивата и обновена гимназия е с напълно променен и естетически облик и посреща своите ученици с материална база, отговаряща на съвременните изисквания на професионалното обучение.

По проекта бяха приложени всички енергоспестяващи мерки – полагане на топлоизолация по фасади, тавани и подове, подмяна на дограми, цялостна реконструкция на физкултурния салон и прилежащи към него помещения, изграждане на нова спортна площадка в двора на гимназията, реконструкция на санитарни помещения и изпълнение на други мерки – отоплителна инсталация, мълниезащита, пожароизвестяване, облагородяване на прилежащи пространства и пр.

С реализирането на този проект не само се повишава енергийната ефективност на гимназията, но и се намаляват разходите за енергия и крайното енергийно потребление. Осигуряват се по-добри условия за обучение и работа.

Община Сандански продължава своята усилена работа за създаване на отлични условия за развитие на образователната среда и мотивиране на младото поколение към знания и наука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *