Кметът и заместник – министър И. Иванов официално откриха панорамния асансьор в сградата на община Сандански

Обществено обсъждане за “Синя зона” в Сандански
October 12, 2016
Кон “дърви бастуна” пред театъра в Благоевград, студенти и ученици заляха социалната мрежа със снимки
October 13, 2016

Съгласно Наредба №4 от 01.07.2009 г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания и ЗУТ, в сградата на община Сандански бе изграден панорамен асансьор за достъп на хора в неравностойно положение.

На официалното откриване, което се състоя днес, в присъствието на заместник – министъра на труда и социалната политика – Ивайло Иванов, кметът Кирил Котев изказа благодарност към целия екип по проекта и на Министерството на труда и социалната политика за подкрепата. В своето приветствие заместник – министърът изказа задоволството си от свършената работа и спазените срокове.  Съоръжението е по програма „Красива България” 2016 г. към Министерство на труда и социалната политика, мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”  с проектно предложение : „ Обезпечаване на достъпна среда в сградата на общинска администрация Сандански” и е на стойност 133 194,00 лева от които 50 % от стойността, а именно 66 597,00 лева са съфинансираща страна от община Сандански.

Освен асансьор, съобразен с всички европейски изисквания, порталът на община Сандански бе напълно преобразен със стъклени плъзгащи автоматични врати. Така достъпът до всички услуги на община Сандански ще бъде възможен и улеснен за всеки.

В края на церемонията кметът Кирил Котев и заместник-министърът Ивайло Иванов първи тестваха новата придобивка, която вече е достъпна за всички граждани.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.