Кирил Котев: Ще направим всичко необходимо да запазим детско отделение в Сандански

“Гладиаторите” се каляват със снежна тренировка
February 26, 2018
Учениците в Петрич утре ще почиват заради обилния снеговалеж
February 26, 2018

На днешното извънредно заседание на комисията по здравеопазване се срещнаха доктори от Сандански и кмета на община Сандански за да търсят решение на проблема.

На срещата се изговориха няколко варианта, които биха запазили детското отделение. Един от вариантите е специалисти от Петрич да помагат с дижурства на медиците от Сандански. Местните педиатри да помогнат в отделението и евентуално повишаване на заплатите.

Д-р И. Тонев и кмета К. Котев водят преговори с настоящите медици да останат на позициите си, както и водят преговори с доктори от Петрич, които да поемат частично смени и в Сандански. Също така д-р Тонев сподели, че не финансовото възнаграждение е в основата на напускането на педиатрите, а сгъстения график, който физически натоварва медиците.

“От януари 2017г. до декември 2017г. възнаграждението на педиатрите в Сандански се е покачило с около 700лв. което не е никак малка цифра за град като Сандански” сподели д-р Тонев.

“Ще търсим всякакви възможни начини да запазим отделението в гр. Сандански, напълно разбирам медиците, които изнемогват физически с натоварената работа, но недостига на професионалисти е основен проблем. В цяла България затварят отделения точно от недостиг на професионалисти. До момента болницата управлявана от д-р Тонев върви добре, но средната възраст на медиците в болницата е 55 години, което е доста лоша новина. С д-р Тонев водим постоянно разговори с педиатри от града, които биха могли да бъдат полезни и в детското отделение, както и с медици от Петрич. За момента докторките подали молби за напускане ще останат на своите позиции, но не се знае до кога. Ще направим всичко възможно за да запазим детско отделение в гр. Сандански”, сподели кмета Кирил Котев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.