Кино под звездите в гр. Петрич

За първи път в историята на Сандански
June 21, 2017
Шофьорка блъсна и уби моторист в София
June 21, 2017

Заглавието на филма, който ще се прожектира на открито е „Летовници”/120 мин./, режисьор Ивайло Пенчев, сценарий – Ивайло Пенчев, Божан Петров, Весел Цанков. Началото на прожекцията е 21.00 ч. на градския площад.  Вход свободен. От 18.30 часа в същия ден /28.06.2017г сряда/ до сцената на градския площад в Петрич ще бъдат посрещнати най-малките любители на книгата в рамките на инициатива Пътуваща детска библиотека.

Пътуващото лятно кино с БНТ1” е кампания за възстановяване на летните кина в България и популяризация на българското кино, която продължава с голям успех вече 6-ти сезон. Досега Пътуващото кино е изминало  20 000 километра, 70 000 души са гледали 143 прожекции под открито небе.

Екипът за филма „Летовници”:  „В този филм има различни видове смях, хората се смеят на различни неща, но това е търсен ефект, защото ние много се постарахме българският зрител да може да намери себе си в някого от героите. Да намери, ако не себе си, то поне свои близък и роднини, приятели. Всъщност това е една компилация от различни сюжетни линии. Най-важното е, че самите герои преживяват драматични за тях моменти, но пък за зрителите те са комични. Много ни се искаше – и мисля, че го постигнахме – всеки да може да погледне на себе си под друг ъгъл.” от екипа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *