К. Котев откри подземен резервоар за минерална вода

Потресаващо! Вижте на какво ниво е пазара в гр. Сандански
November 9, 2016
Земетресение разлюля Югозападна България
November 10, 2016

Новият резервоар с помпена станция за минерална вода бе открит днес от кмета на община Сандански- Кирил Котев и заместник-министъра на околната среда и водите г-жа Атанаска Николова. Той е с вместимост 382 куб. м. и ще събира водните количества от каптиран естествен извор и сондаж от находище на минерална вода „Сандански“.

Кметът Кирил Котев отправи благодарност към Министерството на околната среда и водите, проектантите и изпълнителите за реализацията на новия резервоар.

„Ефектът на инвестицията е голям. Новият резервоар ще осигури ефективно използване на този ценен ресурс – минералната вода, съкровището на Сандански“ – каза заместник – министър Николова в своето приветствие. Вангелия Иванова – директор на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, също отправи благодарност към всички, които имат принос при реализацията на този важен за курортния град проект.

Бъдещата експлоатация на новия подземен резервоар и помпена станция ще спре загубата на минерална вода и ще позволи по-рационалното й използване. Това ще бъде в полза не само за развитието на СПА туризма, но и за жителите на град Сандански.

Стойността на новото съоръжение е 215 176, 72 лв., финансиран със средства от ПУДООС.

Цялата площ около резервоара ще бъде озеленена и облагородена отново.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *