Жители на 3 общини искат полиция през лятото в Кресненското дефиле

Дете бе пометено на Е-79 край Градешница
May 8, 2017
Нови успехи за каратистите от Сандански
May 9, 2017

„За пореден път катастрофа отне в понеделник живота на двама възрастни съпрузи на първокласен път Е-79 в дефилето. След 20 дни започва активният туристически сезон, тогава движението към и от Гърция е много интензивно”, твърдят хора от община Струмяни. Очакват в най-скоро време кметовете да проведат спешна среща с ръководството на ОД МВР–Благоевград, за да се предприеме нещо, за да се ограничат кървавите катастрофи в един от най-опасните пътни участъци в България.

Местните хора настояват за поставянето на полицейски патрули в двата края на Кресненското дефиле, за да се респектират водачите. Те искат и монтирането на поне две видеокамери в района. Българинът се научава на ред и дисциплина, когато му бръкнеш в джоба. Но това така не може да продължава, хората вече не смеят да пътуват“, казват те.

Новата магистрала трябва да е готова до 3-4 години, но дотогава трябва да се направи необходимото, за да се намали негативната статистика на жертви и ранени по българските пътища. Полицаи твърдят, че в дефилето няма как технологично да се поставят камери на шосето. Причината е в непрекъснатите завои, които пречат да се направи визуална линия на техниката с преминаващите автомобили.

kmeta.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.