Иван Юруков гостува с комедиен моноспектакъл в Благоевград

Меси разплака Реал на “Бернабеу” и се изкачи на върха
April 23, 2017
Бутнаха пресичаща ученичка в Сандански
April 24, 2017

Иван Юруков, който наскоро бе номиниран за „Аскеер 2017” за ролята на Найден в премиерната постановка „Майстори“ на Петринел Гочев в Народния театър, сега е странен и неразбран нощен пазач в новия си моноспектакъл „Пилето, което казва Ку“. Сценарият е на драматурга Александър Урумов, музиката е на Михаил Шишков-баща, а самият Юруков е и режисьор на представлението.
Благоевградчани ще могат да гледат представлението на 27.04.17г. /четвъртък/, от 19:00ч., в Драматичен театър „Н.Вапцаров” – Благоевград.
„Пилето, което казва КУ” ни среща с мъж, светъл неудачник, който проникновено се вслушва и разбира гласа на птиците, животните и растенията, но не му е лесно да намери общ език с хората. Нощ. Склад. Единственият събеседник на пазача е кукувицата. Единственият събеседник на кукувицата е пазачът.
„Всеки човек прилича на някакво пиле. Полковникът е като петел – наперен и изкукуригал. Има свраки, въртиопашки, дето кряскат и все се бутат, където не им е работата. Има гарги, има пауни – суетни и самовлюбени – има гълъби – кротки, има ястреби – хищни, има и орли. Орлите са на изчезване.“ Из „Пилето,което казва КУ“
Образът на Иван Юруков някак ни замисля за орлите и за думите и както в представлението се казва: „ Докато мълчиш, можеш да кажеш много неща. С поглед, с усмивка … Няма смисъл от думите, за какво са думите? Думите са за нещастните хора – те говорят много и не спират. Говорят, за да забравят, че са нещастни. А щастливите хора не говорят. Щастието няма нужда от думи.”

Билети на касата на Драматичен театър „Н.Вапцаров“ – Благоевград.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *