Иван Чапов ще строи „Спортен комплекс – Левуново”

Ученици отбелязаха Световния ден за редки болести
February 28, 2017
Честит празник самодейци!
March 1, 2017

Поредната сериозна инвестиция в спортен комплекс ще направи благоевградският бизнесмен Иван Чапов. Фирмата му бе единственият кандидат, който участва в откритата процедура за предоставяне на концесия за строителство и цялостно изграждане на обект „Спортен комплекс – Левуново”.

„Комисията излезе с решение, че с документацията на кандидата всичко е наред. Остава да подпиша концесионния договор, който ще е за 35 години. Таксата на година е 4000 лева, тези пари ще влизат в общинската хазна. Ангажимент на концесионера е да поддържа и развива спортната база”, каза във вторник кметът на община Сандански – Кирил Котев. Предложението на инвеститора е да изгради за 2 млн. и 61 хиляди лева без ДДС два футболни стадиона, паркинг и хотелска част. Хотелът ще се ползва от отборите, които провеждат подготовката си в село Левуново, за него ще се похарчат около 1 милион лева от общата сума.

„За нашата компания е приоритет да инвестира в развитие на спортна инфраструктура, за да има модерна база, която да се ползва от децата и младежите, а също така и от професионални спортисти”, заяви благоевградският бизнесмен Иван Чапов.

Имотът се намира в местността Киселица и е с площ 26.655 дка. Предвижда се построяването на футболен терен с естествена тревна настилка с размери 68,00 м/105,00 м, футболен терен с изкуствена тревна настилка с размери 62,00 м/90,00 м; трибуна със закрити помещения – 15 м/50 м. Ще се построи паркинг с площ 1070 кв. м, хотелска част и спортно-възстановителен център с разгъната застроена площ 2310 кв. метра.

Фирмата на Чапов – „Хидроенергийна компания” АД, бе избрана за концесионер на спортния комплекс в местността Байова борика край Разлог. Решението бе взето единодушно от общинските съветници на редовна сесия. Другият участник бе софийският консорциум ДЗЗД „ Пирин Спорт“. Инвестиционното предложение на бизнесмена Иван Чапов е 29 629 130 лева без ДДС, сумата следва да се инвестира през целия период на концесията от 35 години.източник: Кмета.бг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *