Гръцки шофьор блъсна мъж на пешеходна пътека в Благоевград

Ясни са датите за “Пирин Фолк” 2018
December 11, 2017
Марек би Пирин Рз при девойките
December 11, 2017

Лек автомобил “Опел” с благоевградска регистрация, управляван от гръцки гражданин, блъсна около 65-годишен мъж на пешеходна пътека в Благоевград, съобщава БГНЕС.

Пътният инцидент стана в 10:30 ч. на кръстовището между ул. “Васил Левски” и “Петър Зографски”.

Според водача на „Опел Зефира” на предната пешеходна пътека имало спрял автомобил, който завивал, за да навлезе в ул. „Петър Зографски”. Този автомобил бил спрял, защото улицата била задръстена. Блокът на ъгъла на „Васил Левски” и „Петър Зографски” се санира и там често спират автомобили с материали.

Гъркът, който е на около 60 години, минал отляво на завиващия автомобил, който според него му попречил да види, че по следваща пешеходна пътека преминава човек. Блъснал го, той отхвръкнал и паднал по очи на асфалта. Очевидци-работници и преминаващи го сложиха да легне върху парчета от стиропор до пристигането на линейката.

Пострадалият бе с окървавено лице и в шок, той е архитект, който бе до офиса на свои колеги, намиращ се на 50 метра от мястото на инцидента.

Все пак, макар и пострадал, той се обади по мобилния телефон на колегите си, че е блъснат и те му се притекоха на помощ.

Пострадалият бе транспортиран до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, правят му се изследвания. 15 минути по-късно пристигна полиция, която разследва инцидента. Преводач между водача на опела, който говори английски, и полицаите, стана живущ на улицата благоевградчанин.

Leave a Reply

Your email address will not be published.