Добра новина, Сандански! Част от околовръстното го пускат до …
May 4, 2018
Министър Радев награди кмета Котев за добре свършена работа
May 5, 2018

Гори склад в столичния квартал „Красна поляна”, близо до болница “Надежда”, съобщиха от МВР. Сигнал за пожара е подаден около 20.00 ч. До момента няма информация за пострадали хора.

Складът се намира близо до бензиностанция на бул. “Никола Мушанов”.

На място има екипи на пожарната и на полицията. Огънят е обхванал декар и половина площ. Борбата с огнената стихия продължава.

Екип на Спешна помощ е изпратен в района на пожара, в случай че се наложи евакуация на болница “Надежда”, каза говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска.

Тя обясни, че според информацията, с която разполага, пожарът е голям и на място превантивно е извикан медицински екип. Ако се наложи, има готовност да се изпратят още линейки.

„Създадена е организация за овладяването на пожара, няма опасност за населението”, каза за Агенция “Фокус” комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

“Пожарът е възникнал в склад на фирма за хранителни стоки. Своевременно са изпратени необходимите сили и средства”, обясни комисар Бързилов.

По думите му на място са изпратени 9 противопожарни автомобила. Допълнително от Столична община са пратени 5 водоноски.

“Създадена е организация за овладяването на

пожара и неразпространяването му към съседни обекти – складове, производствени помещения, болница и бензиностанция. Няма данни за пострадали хора”, каза още той.

„Създадена е добра организация за допълнителни линейки. На място има приблизително 100 пожарникари. Помагат ни и от Столична община, ЧЕЗ и ВиК. Замерванията не показват никакви отрови във въздуха. Няма опасност за пациентите на болницата и за гражданите”, обясни главен комисар Николай Николов, директор ГД “Пожарна безопасност”.

„Взривовете продължават и в момента, но те са леки. Най-вероятно са малки газови бутилки или бидони с алкохол. Все още не е ясно. Огънят е почти на 100% овладяна и няма опасност за близките сгради”, допълни комисар Николов.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *