Голям пожар изпепели покрива на 3-етажна кооперация в Благоевград тази нощ

Въгледобив от рудника в „Ораново“ на открито заплашва квартала
November 16, 2017
Благоевград е домакин на VI турнир по плуване „GD cup 2017”
November 17, 2017

Голям пожар изпепели покрива на 3-етажна кооперация в Благоевград тази нощ. За щастие няма пострадали. Четири екипа огнеборци, включително и авто-стълба гасиха огъня.

Пожарът, избухнал към 2.30 ч. тази нощ е загасен едва към 6.15 ч. Горяла е кооперация, разположена на ъгъла на улиците „Полковник Дрангов” и „Ел тепе”. Стълбът дим, издигащ се от горящата кооперация е забелязан от полицейски патрул, намиращ се на бул. „Джеймс Баучер”.

Полицаите извикали пожарната и след като отишли на място, започнали да будят обитателите на голямата кооперация.

Сред тях по чудо няма пострадали, благодарение на полицаите, само един от собствениците на жилище в кооперацията е бил отведен до МБАЛ-Благоевград заради вдигнато кръвно налягане. Напълно е изгоряла покривната конструкция с площ от 250-300 кв. м. Наводнени от тоновете вода, с която е гасен пожара са жилищата на третия етаж на сградата. Отломките са падали върху паркираните по тротоара автомобили.

На тавана на кооперацията е имало дърводелска работилница, както и туби с ракия на собствениците, които са гърмели от огъня. Гасенето на огромния пожар е било затруднено от асфалтирането на щранговете за вода по ул. „Полковник Дрангов”, наложило се е огнеборците да къртят с щанги асфалта, положен при последния ремонт, за да достигнат до шахтите с вода.

Причините за пожара, който според огнеборците е тръгнал от запалил се комин или от втория етаж, както и нанесените щети тепърва ще бъдат установявани. Заради гасенето на огромния пожар, улиците „Полковник Дрангов” и „Ташко Малев” бяха отцепени. /БГНЕС

https://www.facebook.com/100005036497513/videos/o.411521722546490/863494230495119/?type=3&theater – Видео от пожара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *