Информация за фолклорен ансамбъл „Приморско”

Да помогнем на Ненад
November 4, 2015
Гръцките рейсове задръстиха движението в Сандански
November 7, 2015

На 07 ноември от 18:00 часа в големия салон на Дома на културата, гр. Сандански ще се проведе концерт-спектакъл на фолклорен ансамбъл „Приморско”. Входът е свободен. За да усетим вдъхновяващото изкуство на българския фолклор, нека се  насладим на кръшното българско хоро, самородните песни, пъстрите като цветна градина носии, музиката, която кара кръвта да се вълнува.

Ансамбълът има 15-годишен път на развитие. През него са преминали над 100 човека – певци, танцьори, музиканти. Репертоарът, който наброява над 150 песни и над 50 танца, е свързан основно със странджанския фолклор, но с голям успех се интерпретират песни, танци, ансамблови постановки от всички фолклорни области на България.

12204869_1091294444216280_1044877167_n

Въпреки, че ансамбъла е самодеен, изпълненията са винаги ярки, контрастни, пленяващи с красотата си , винаги на много високо художествено ниво. Това високо качество, красота и техника са постигнати с много труд и себеотдаване както на ръководителя на ансамбъла Христо Йорданов, така и на певците, танцьорите, музикантите.

Ансамбъл „Приморско” е лауреат на международни фестивали в България, Гърция, Русия, Словакия, Чехия, Италия, Полша. Два пъти е получавал отличия от фестивали на ЦИОФФ – България.

Ансамбъла е представително звено на културния живот на Община Приморско, отличаващ се с неповторим национален колорит и богата творческа дейност.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.