Финалистите на турнира в Сандански дариха наградния фонд

“Забравените игри на Свети Врач” напълни парка с малчугани
June 1, 2018
ЦСКА 1948 и Вихрен не си вкараха в последния мач за сезона
June 3, 2018

В Община Сандански през тази седмица се проведе турнир по мини футбол на изкуственото игрище. В футболната надпревара участие взеха 12 отбора, разделени в 3 групи. Сред играещите отбори бяха дългогодишните шампиони “Авангард”, които на полуфинал отпаднаха от Община Сандански.

Изненадата на турнира бе отбора на “Кметовете”, сред които участие взеха и кметицата на Яново, Гаврил Цветанов, Атанас Ангелов, Павел Пъхнев и др.

Във финалната среща един срещу друг излязоха отбора на “Община Сандански” и “Медиус”, които завършиха 5-2. Голмайстор на турнира стана Николай Вълков с 9 попадения, наградата от 100 лв. бе осигурена от приятели на дългогодишен футболист на ФК “Вихрен” Драго Делев.

След награждаването финалистите единодушно взеха решение да дарят наградния фонд, който общо е 950 лв. на Даная, Борис, Валерия и Златка Анастасова (учителка в гр. София от с. Микрево, майка на 12 годишно дете).

Даная – 6 год – Сакрална спина бифида, хидроцефалия интерна

Борис – 3 год – спастична церебрална парализа – квадрипирамиден синдром, тежка степен

Валерия – 2 год – детска церебрална парализа – спастична квадрипареза

И трите деца са със тежки, комплекси увреждания. Нуждаят се от постоянна грижа и специфична подкрепа, рехабилитация и лечение. Нека заедно направим това възможно.

Ние вярваме, че всяко дете има право на грижа, любов и надежда. Надежда за по-добър живот.

Даная, Боби и Валерия са три прекрасни деца от община Сандански. Три деца, които мечтаят да тичат и играят със своите връстници. Три деца, които никога не са тичали боси по пясъка. Три деца, които обичат и искат да бъдат обичани. Помогнете ни заедно да сбъднем техните мечти.

Leave a Reply

Your email address will not be published.