Една седмица от огненият ад в Сандански

Цветан Цветанов, Веско Маринов и кметът Атанас Камбитов посетиха Сандански за Великден
April 7, 2018
Хебър разби Вихрен, Стефано бележи за отбора от Сандански
April 8, 2018

Измина една седмица от пожара избухнал в магазин “Кристал” в гр. Сандански. Огненият ад изпепели до основи един от най-харесваните магазини в Сандански, както и кооперацията над него. В момента 40 семейства живеят при роднини, на квартира и по хотели. Сред евакуираните семейства е и бебе на 3 седмици.

Мнозина жители на кооперацията и жители на града си задават въпроса “Хванаха ли виновниците?”, “Кога ще се завърнем отново вкъщи”, “Кой сега е отговорен за случилото се?”

След една седмица проучване на специалисти се оказа, че сградата няма да бъде бутната, но семействата няма как да се върнат по домовете си заради изгорялата канализация, водопровод и ел. захранване.

“В другите държави полицията отцепва района и моментално започват да се издирват виновниците, а в България се чакат седмици и накрая пак няма хванати престъпници, защо?” попита един от живущите.

“Системата в България е толкова бавна, че когато се обадиш на 112 чакаш минимум 10 минути за оказване на помощ. В нашият град пожарната е на не повече от 400м., но въпреки това пожарникарите чакат сигнал от София, който го бавят минимум 10 минути. Едно време когато си бяхме извън европейския съюз нещата се случваха много по-бързо. И как една жена от София може да прецени дали е нужна помощ от съседните общини? сподели жител на града.

Въпросите за трагедията не спират да се коментират из града, а отговори няма на нито един въпрос.

Този пожар е най-голямото огнено бедствия за града. От случилото се насам в града се говори постоянно за атентат, както и за несигурността на жителите на град Сандански.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!