Двама пострадали от вчерашната катастрофа на Е-79

Джип помете велосипедист в Благоевград
February 17, 2018
Създателят на vox64.com днес празнува своя рожден ден
February 17, 2018

Двамата пострадали при снощната катастрофа на Е-79 край Симитли са настанени в болница и то само с фрактури. Катастрофата предизвика затварянето на главния път за пет часа.

Пътният инцидент стана малко към 21.50 ч. на моста над р. Струма в посока Кресненското дефиле. Катастрофата е предизвикана от лек автомобил „Фиат-Браво” с благоевградска регистрация, който при навлизане в моста, на около 300 м. след пътен възел „Черниче-Брежани”, поднася. Блъска се в едната мантинела, след това в другата. След това бива ударен от идващия насреща му ТИР „ДАФ” със софийска регистрация. След удара лекият автомобил е върнат 15-на метра назад от товарния, управляван от гръцки гражданин. Двамата младежи – на 20 и 23 г., които са от Благоевград, са транспортирани за Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград.

След направените им изследвания е установена фрактура на рамото на единия и счупване на предмишницата на другия. Настанени са без опасност за живота в отделенията по ортопедия и хирургия. На двамата водачи са взети кръвни проби за алкохол и наркотици. Нараняванията на двамата пострадали са минимални с оглед на буквално размазания от трите удара лек автомобил.

Пет часа Е-79 бе затворен за движение, товарните автомобили изчакваха на място, а леките минаваха по стария път-Черниче-вход на Кресненското дефиле. Според съобщението на АПИ, движението е възстановено в 3 часа тази нощ. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.