Добър пример! В първия ден от ваканцията си шестокласници почистиха любимото си място

Спартакови игри и римски възстановки в с. Склаве
June 16, 2017
Лекар блъсна жена пресичаща ГП Е-79 край Монца
June 16, 2017

Учениците от СУ “Св.Св. Кирил и Методий“ Симитли от  Детския парламент  почистиха градския парк по своя инициатива.

Съвместно с представителите на общинска администрация учениците дадоха добър пример на своите връстници. След окосяването на тревните площи учениците направиха оборка на пръчки и по- големи треви, като дадоха пример на всички, които изхвърлят безразборно отпадъците си, че всеки трябва да има гражданска позиция.

В парка човек може да  общува непосредствено с естествената природна среда, да се наслади на спокойствието и тишината под сянката на кичестите корони на дърветата, да усети омайния аромат на  разцъфтелите храсти. Но за съжаление в парка се наблюдават и множество доказателства за безогледно замърсяване и груба човешка намеса.

Ето защо, осъзнали необходимостта от съхранение и опазване на околната среда, будните деца решиха сами да почистят любимото място. Въпреки, че от днес шестокласниците са в лятна ваканция, те предпочетоха да направят нещо добро за своя град и околната среда.

Добрата организация на почистването през този ден се дължеше на общинска администрация Симитли, подкрепени от кмета на общината Апостол Апостолов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *