Добротата в хората от град Симитли е жива

Сандански полицаи откриха пакет с канабис
January 30, 2018
Бизнес форум “Сподели успеха си с нас!” ще се проведе в Сандански
January 30, 2018

Петър Чифлигарски и Марио Илиев са хора, на които им пука за другите. Това стана ясно от постъпките на двете момчета, които извадиха Светия кръст от водите на реките в Симитли и в Черниче. „Младостта е водещата сила тук, ако не се стараем ние да помогнем, да работим за благото на родното си място няма кой“, коментираха момчетата.

Петър Чифлигарски направи едно добро дело за съселяните си. След като извади Светия кръст от водите в симитлийското село Черниче, по време на традиционния ритуал по случай празника Богоявление, той дари събраните пари за изграждане на навеси и пейки на спирките в селото. След като бъдат напълно завършени, ще бъдат поставени на определени места. В изготвянето на тези навеси се включиха всички момчета, които се хвърлиха за кръста на Йордановден, заедно с кмета на селото Георги Стефанов.

Марио Илиев, който извади богоявленската светиня от реката в Симитли пък, реши да дари парите, събрани от обиколката по къщите в града, на детенце в нужда. Воден от най- човешкото чувство да помогне на болно дете Марио дарява сумата за покриването на разходи по скъпоструващо лечение в чужбина. Детенцето посещава Дневен център за деца с увреждания „Слънчев ден“ в Симитли и семейството му и рехабилитаторите в центъра полагат големи усилия то да оздравее.

Браво, момчета, връщате усмивката на лицата на хората!

Leave a Reply

Your email address will not be published.